טיפים לבחירת חומרי בניין לפני ביצוע שיפוץ

שיפוץ מבוצע עם חומרי בניין שנרכשים מראש ובמהלך העבודה. במאמר הבא נציג את השיקולים לבחירת חומרים מתאימים ונבין כיצד ניתן לחסוך בהוצאות

החומרים בהם משתמשים במהלך שיפוץ ובנייה משפיעים באופן ישיר על התוצאה. חומרים איכותיים מונעים הוצאות תחזוקה, משפרים את הבידוד התרמי והאקוסטי ומבטיחים שביעות רצון ועמידות לאורך זמן. לעומת זאת, חומרים באיכות ירודה עלולים להוריד לטמיון השקעה של מאות אלפי שקלים בשיפוץ או שימור מבנים.

אלו השיקולים העיקריים אליהם כדאי להתייחס כאשר בוחרים חומרי בניין לפני ביצוע שיפוץ:

א. קביעת מסגרת התקציב – העלות של רכישת חומרי בניין צריכה להתאים לתקציב השיפוץ והבנייה. יש לקבוע מראש את מסגרת התקציב ולוודא שהחומרים מספיקים לסיום הפרויקט. עם זאת, כדאי לקחת בחשבון חריגה של עד 10% בעלות הסופית. השיקול הוא בכל מקרה התאמה למסגרת התקציב והשארת מרווח לטעויות.

ב. חלוקת חומרים לקטגוריות – שיקול נוסף ולא פחות חשוב הוא לבחור חומרי בניין מקטגוריות שונות. נהוג לחלק את החומרים לחומרים מתכתיים, חומרים פלסטיים וחומרים קרמיים. שיפוץ מחייב שילוב בין החומרים הללו ורכישה של כמות חומרים מספיקה מכל קטגוריה. חומרים מתכתיים כוללים לדוגמא את כל סוגי המתכת, הברזל והפלדה, בעוד חומרים פלסטיים הם טבעיים או סינתטיים מבוססי-פחמן. חומרים קרמיים כוללים זכוכית, חרס וגם מלט, סיד, גבס ובטון.

ג. חומרי גלם ליחידות בנייה בסיסיות – כל שיפוץ מבוצע בצורה שונה על פי צרכי הלקוח, אך יש גם מאפיינים משותפים ליחידות הבנייה הבסיסיות. אלו יכולים להיות אריחים, בלוקים, לבנים, טרצו וחלקי מבנים כמו גגות, דלתות, חלונות, פרופילים וכן הלאה. חומרי הגלם הנוספים המיועדים ליחידות הבנייה הבסיסיות הם אגרנט, גרנולית, טיח וחול. יש להוסיף את עלותם לתקציב הסופי ולקחת בחשבון את השיקול הזה לפני שמתחילים בבנייה.

 

השיקול המרכזי: עלות מול תועלת

בסופו של דבר, רוב אנשי המקצוע והלקוחות הפרטיים שמתעניינים בשיפוץ בתים או דירות לוקחים בחשבון את השיקול הכלכלי. זהו השיקול העומד בראש סדר העדיפויות ובו בודקים את העלות מול התועלת. בשלב הראשון מבררים מה העלות הכללית של חומרי הבניין, בשלב השני מצרפים אותה לעלות העבודה של בעלי המלאכה ובשלב השלישי מרכזים הכל יחד. חשוב גם להתייחס להוצאות התחזוקה לאחר השיפוץ ולהביא בחשבון עלויות שינוע, לוגיסטיקה, פינוי פסולת וכדומה.

בשיקולי עלות מול תועלת יש משמעות לעמידות של חומרי הגלם לאחר תום תהליך השיפוץ והבנייה. מה שזול עולה ביוקר ולכן לא תמיד הוצאה קטנה תשתלם בטווח הארוך. מנגד, כדאי לבצע השוואת מחירים יסודית. השוואה כזו תסייע למצוא את המוצרים הטובים ביותר ותמנע רכישה של חומרים באיכות ירודה. את השוואת המחירים מבצעים באמצעות אתרי האינטרנט שעוסקים בתחום וחברות שמתמחות באספקת חומרי בניין.